Moderne keuken in jaren ’30 woning in Monnickendam

Moderne keuken in jaren ’30 woning in Monnickendam

In deze prachtige woonkeuken in een jaren ’30 woning in Monnickendam is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en tinten, die zorgen voor een warm en luxe gevoel. De ruimte bevat nog vele authentieke elementen, zoals de schuif- en paneeldeuren die de verschillende ruimtes van elkaar scheiden, maar ook het prachtige ornament aan het plafond. De combinatie van deze authentieke elementen met de moderne keuken, maakt de ruimte uniek.

Het eiland is gemaakt van gebeitst eiken hout, met een blad van kwartsiet ‘Taj Mahal’. De eiken houten greeplijsten in combinatie met het laten doorlopen van het blad tot aan de grond, geven deze keuken een prachtige luxe en moderne uitstraling.

Aan de wand achter het eiland vind je eveneens de eiken houten fronten en greeplijsten. De messing details, zoals de kraan en de bodem van de spoelbak maken de keuken nog wat unieker en luxer. Aan de andere kant van het eiland vind je een kastenwand gemaakt van hoog kwaliteit Arpa Fenix in een natuurlijke tint. Er is een fijn koffiehoekje gecreëerd door de kastenwand door te laten lopen als bankje onder het raam. Zo kun je direct genieten van je eigen gemaakte barista cappuccino.

Doordat er zowel aan het eiland, als bij het raam zitruimte is gecreëerd, kun je dit een ware woonkeuken noemen. Er is voornamelijk gebruik gemaakt van lades, de ruimte boven de keuken is zo vrij mogelijk gehouden. Zo is er gekozen voor een inductieplaat met geïntegreerd afzuigsysteem en zijn er geen bovenkastjes. Dit houdt de ruimte heel open en licht.