Home / Projecten / Hout

Hout

Wie is er niet gek op hout? Het geeft warmte aan menig interieur en komt dan ook in bijna ieders huis voor. En wij snappen wel waarom. Het is een tijdloos materiaal dat naadloos aansluit. Met al zijn soorten en kleuren is het perfect voor elke stijl.

Het voorkomt dat een minimalistisch interieur kil wordt. Het geeft een modern interieur een warme twist. En in een klassiek woning hoort het natuurlijk sowieso thuis.

En waarom denk je dat een bar vaak van hout is? Het is warm, het is uitnodigend en gezellig. En dat is nou net het gevoel dat veel mensen tegenwoordig zoeken voor  in hun keuken. Je wilt dat mensen zich thuis voelen bij je en dat vrienden graag langs komen om aan je kookeiland een wijntje te drinken. Met hout creëer je precies dat gevoel.

Wie bang is dat door het gebruik van hout een 13 in een dozijn keuken ontstaat kan zijn zorgen los laten. Want het is er in zoveel soorten en vormen. En door de afwerking en verwerking ervan kun je eindeloos combineren. Hierdoor zal het eindresultaat alles behalve saai en voorspelbaar zijn.

Neem bijvoorbeeld eiken. Met zijn prachtige, natuurlijke kleur is het een tijdloze klassieker. Met een onbehandelde look geeft het een zachte uitstraling. Door zijn lichte kleur kun je het ook goed donker afwerken. Waardoor het perfect past in een industrieel of modern interieur. Bovendien kan het zowel rustig als rustiek ogen. Hierdoor leent het zicht voor hele minimalistische uitstraling, maar net zo goed voor een meer uitgesproken verwerking.

Dan is er nog noten hout. Dit heeft een super mooie, donkere en warme kleur. Het geeft een ontzettend luxe gevoel en tilt elk interieur naar een hoger niveau. Maar geef je het een wat donkere afwerking, dan past het net zo mooi in een understated look.

En zo zijn er natuurlijk nog tal van andere houtsoorten. Er is echt voor ieder wat wils. Laat je dus verrassen door wat het kan doen voor jouw interieur!

Graag meer informatie ontvangen?

    Verwante materialen:

    Andere materialen:

    Andere stijlen:

    Andere merken: