Home / Projecten / Eiken houten keukens / Natuurlijke keuken als hart van luxe interieur

Natuurlijke keuken als hart van luxe interieur

Deze natuurlijke eiken houten keuken is onderdeel van een prachtig luxe interieur. Alle ruimtes in de woning vormen een geheel, maar toch is het interieur verre van saai. Er vindt een interessant spel plaats van materialen, structuren en details. De natuurlijke materialen en vormen komen overal terug, maar steeds in een andere uitvoering. Dit geeft op een verrassende manier rust. Een goed voorbeeld is het natuursteen. Dit komt in verschillende soorten en kleuren voor, maar met dezelfde structuur. Ook van hout zijn verschillende kleuren te vinden. Door wel in hetzelfde palet te blijven wordt het geheel niet te druk. De structuren komen hierbij steeds terug, net als de zachte vormen. Dit zit niet alleen in de keuken en meubels, maar komt in de hele woning voor. De aandacht voor details druipt ervan af en geeft dit interieur écht zijn luxe, exclusieve, maar subtiele uitstraling.

Om wat verder in te gaan op de keuken; deze is deels vervaardigd van een warme eiken houtkleur. Als contrast is er gebruik gemaakt van een licht kwartsiet blad. De prachtige favoriet Taj Mahal om precies te zijn. De hoge kasten zijn uitgevoerd in een lichte kleur met een zachte nerf structuur. Hierin komen de Gaggenau ovens goed tot uiting. Er is bewust voor RVS ovens gekozen om teveel contrast te voorkomen.

Samen vormen de materialen in de keuken een rustig en sfeervol geheel. Het lijnenspel vind je in verschillende elementen terug. Zo vind je latjes terug onder de bar, aan de rechterzijde van het eiland en in de nis met planken. Als tegenhanger van de latjes is de achterwand van beide nissen uitgefreesd, dit zorgt voor een subtiele ribbelstructuur. Naast het lijnenspel komen ook de ronde vormen meermaals terug. Het natuurstenen blad en de houten planken zijn uitgevoerd in een bullnose (ronde) afwerking. Al deze verfijnde details zorgen voor een unieke uitstraling. De natuurlijke keuken krijgt door de zachte vormen een extra warm gevoel. Zo is de keuken de kers op de taart in dit prachtige, luxe interieur.

Stijl

Materiaal

Merk