Home / Projecten / Eiken houten keukens / Jaren ’30 design keuken

Jaren ’30 design keuken

Jaren ’30 woningen zijn zichzelf vaak al onwijs sfeervol. Ze zitten vol karakteristieke afwerkingen en prachtige details. Als je graag een keuken van deze tijd wilt kan het dus een uitdaging zijn om deze twee samen te brengen. In deze prachtige jaren ’30 design keuken komt de klassieke feel van de woning mooi samen met de warme, maar enigszins moderne keuken. Hoe breng je nu 2 zulke uit uiteenlopende stijlen samen?

De truc zit hem in het spel met materialen, structuren en vormen. De panelen in het de licht gespoten hoge kasten zijn de minimalistische uitvoering een klassieker, maar dan modern uitgevoerd. De lichte kleur geeft een zacht gevoel. Dit combineren met een stoere marmer en donker eiken hout zorgt ervoor dat het geheel niet te tuttig wordt. Maar we willen ook niet een te industriële uitstraling, dus wordt dit afgewerkt met ronde vormen en randen. Het ribbelglas is de servies kast is een leuke knipoog naar oude tijden en zorgt tevens voor extra structuur. Door in de lichte kleur met dezelfde soort grepen te werken als op de houten deze ontstaat samenhang. Dit zorgt voor rust.

De messing patina Quooker kraan benadrukt de warme uitstaling van de eiken keuken. Het donkere messing past bij het klassieke jaren ’30 gevoel en complimenteert het donkere eiken hout. De kookplaat van Bora is vlak geïntegreerd zodat deze niet teveel aandacht op eist. Ook de ovens zijn mooi weggewerkt. Deze bevinden zich achter draaischuifdeurbeslag. Dit zorgt voor extra rust in de keuken.

Het zitgedeelte nodigt uit om aan te schuiven. De retro ronde poot geeft echt een bargevoel. Door de ronde vorm kun je rondom zitten, wat de bar extra gezellig maakt.

Zoals je ziet, het is een subtiel en uitgekiend samenspel. Daarbij draait het allemaal balans om tot de juiste mixt te komen waarbij alles samenkomt in de perfecte jaren ’30 design keuken.

 

 

Stijl:

Materiaal: