Home / Projecten / Eiken houten keukens / Jaren ’30 design keuken

Jaren ’30 design keuken

Jaren ’30 woningen zijn van zichzelf vaak al onwijs sfeervol. Ze zitten vol karakteristieke afwerkingen en prachtige details. Als je graag een keuken van deze tijd wilt kan het dus een uitdaging zijn om deze twee samen te brengen. In deze prachtige jaren ’30 design keuken komt de klassieke feel van de woning mooi samen met de warme, maar enigszins moderne keuken. Hoe breng je nu 2 zulke uit uiteenlopende stijlen samen?

De truc zit hem in het spel met materialen, structuren en vormen. De licht gespoten panelen van de hoge kasten zijn minimalistisch uitgevoerd. Een echte klassieker, maar dan gemoderniseerd. De lichte kleur geeft een zacht gevoel. Dit combineren met een uitgesproken marmer en donker eiken hout zorgt voor een stoere uitstraling. Daarentegen willen we ook niet een te industriële uitstraling, dus wordt dit afgewerkt met ronde vormen en randen. Het ribbelglas in de servieskast is een leuke knipoog naar oude tijden en zorgt tevens voor extra structuur. Door met dezelfde soort grepen te werken als op de houten fronten, ontstaat er samenhang. Dit zorgt voor rust.

De messing patina Quooker kraan benadrukt de warme uitstaling van de eiken keuken. Het donkere messing past bij het klassieke jaren ’30 gevoel en complimenteert het donkere eiken hout. De kookplaat van Bora is vlak geïntegreerd zodat deze niet teveel aandacht op eist. Ook de ovens zijn mooi weggewerkt. Deze bevinden zich achter draaischuifdeurbeslag. Dit zorgt voor extra rust in de keuken.

Het zitgedeelte nodigt uit om aan te schuiven. De retro ronde poot geeft echt een bargevoel. Door de ronde vorm kun je rondom zitten, wat de bar extra gezellig maakt.

Zoals je ziet, het is een subtiel en uitgekiend samenspel. Daarbij draait het allemaal om de balans, om zo tot de juiste mixt te komen waarbij alles samenkomt in de perfecte jaren ’30 design keuken.

 

 

Stijl

Materiaal

Merk