Home / Projecten / Eiken houten keukens / Design keuken als ultiem meubel

Design keuken als ultiem meubel

Wie een statement wilt maken met zijn keuken, kan hier weleens hebben gevonden wat hij zocht. Deze op zichzelf staande houten keuken komt helemaal tot zijn recht als ultiem design meubel. Doordat hij los staat in de ruimte oogt hij als een prachtige dressoir. Een perfecte invulling voor deze mooie, hoge ruimte.

Je vindt er op allerlei vlakken hoogstaande ambachtelijkheid in terug. Met als hoogtepunt het marmeren blok met de spoelbak van gepatineerd messing. Een echte blikvanger! Het natuurstenen blad is uitgevoerd in een dubbeldik blad met een bullnose (ronde) afwerking. Bovendien is het marmer in boek verwerkt. Je ziet dit heel mooi op de spatplint. Hier loopt de tekening van het marmer namelijk gespiegeld door. De eiken houten keuken geeft een industriële en stoere indruk, maar dan in een nieuw jasje. Dit sluit naadloos aan op het industriële karakter van de woning zelf. Deze heeft namelijk een prachtig balken plafond en oude stenen muur. Het eiken hout van de keuken ook geeft ook de nodige warmte. Er is bewust gekozen voor subtiele infreesgrepen om het geheel niet té industrieel te maken. De zachte rondingen maken de keuken toegankelijk en uitnodigend. Het geeft een bijna retro feel.

Fraaie details maken de keuken tot perfectie. Je ziet dat er tot in de kleinste puntjes aandacht aan is besteed. Zie bijvoorbeeld het marmeren stopcontact. Praktisch, maar oh zo fraai. De LED verlichting in de natuurstenen plank zorgt voor sfeer. De gepatineerd messing strip onder het blad maakt het geheel helemaal af. Het messing komt bovendien terug in de kraan van Quooker. Het design van de keuken geeft de indruk van een dressoir, zo is het een ultiem meubel. Door alle details lijkt het een dressoir. Het gevoel wordt benadrukt doordat hij vrijstaand geplaatst is en de apparatuur uit het zicht is weggewerkt. Je vergeet dat je staat in wat vroeger een werkruimte werd beschouwd. Je waant je namelijk in een designblad!

 

Stijl

Materiaal

Merk