Home / Projecten / Natuursteen

Natuursteen

Er zijn maar weinig natuurlijk materialen die in zo veel verschillende soorten en kleuren komen als natuursteen. Van geel tot paars, van druk en uitgesproken tot zo goed als egaal. Je kunt het echt zo gek niet bedenken. En het meest wonderlijke is dat het zo uit de natuur komt.

En zo uiteenlopend als de kleuren zijn, zo uiteenlopend is het ook qua eigenschappen. Veel mensen hebben de misvatting dat elke natuursteen veel zorg nodig heeft om mooi te blijven. Maar dat is verre van waar. Er zijn zeker soorten waar je voorzichtiger mee om dient te gaan. Maar er zijn net zo goed soorten die onwijs hard zijn en daardoor zeer gebruiksvriendelijk.

Marmer is van zichzelf poreus. Hierdoor kan het gaan vlekken. Dit is natuurlijk iets waar de meeste mensen niet om staan te springen. Maar als je wel eens in een oud grachtenpand bent geweest, weet je wellicht dat het juist ook bij kan dragen aan de charme. Denk maar aan de vaak prachtige vloeren en lambrisering van natuursteen in zulke pand. Oud en doorleefd geeft het de woning nóg meer sfeer dan het al heeft.

Binnen marmer is de ene soort harder dan de ander. Hierdoor zijn er ook soorten die je prima kunt gebruiken in je keuken. Mits je er enige zorg voor draagt of de levendigheid van het materiaal kunt waarderen.

Als je daar liever van weg wilt blijven kun je nog steeds bij natuursteen terecht. Graniet en kwartsiet zijn bijvoorbeeld zeer harde materialen. Dit maakt ze zeer gebruiksvriendelijk. Deze materialen zijn er ook in allerlei kleuren, dus kijk eens rond om te zien wat er allemaal beschikbaar is.

Natuursteen is zo veelzijdig. Er zit eigenlijk altijd wel iets tussen dat bij je past!

Graag meer informatie ontvangen?

    Verwante materialen:

    Andere materialen:

    Andere stijlen:

    Andere merken: