Home / Projecten / Natuursteen / Marmer

Marmer

Marmer is een duurzaam natuursteen en kenmerkt zich aan het unieke patroon. Het is er echt in elke kleur die je kunt bedenken. De tekening ervan is net zo uiteenlopend. Hierdoor geeft een luxe uitstraling aan ieder interieur!

Net als kwartsiet is het perfect te combineren met verschillende materialen, waaronder hout en spuitwerk. Elk type marmer is one of a kind. Daarnaast is het ook in verschillende afwerkingen te verkrijgen.Zo kan je het bijvoorbeeld laten afwerken in gepolijst of gezoet. Gepolijst zorgt voor een glanslaag wat een chique touch kan geven aan het geheel. Bovendien geeft dit een iets betere bescherming tegen vlekken. Daarentegen geeft gezoet juist een matte afwerking, wat weer zorgt voor een verfijnde en elegante uitstraling!

Sommige mensen zijn bang om marmer te gebruiken. Het heeft ook wat meer aandacht nodig dan sommige andere materialen, maar daarentegen vallen die vaak in het niet bij de prachtige uitstraling van deze natuursteen. Met de juiste zorg kun je juist ook heel lang van genieten. En een 1 ding weet je zeker, niemand heeft eenzelfde blad als jij als je voor marmer gaat.

Binnen marmer is de ene soort harder dan de ander. Hierdoor zijn er ook soorten die je prima kunt gebruiken in je keuken. Mits je er enige zorg voor draagt of de levendigheid van het materiaal kunt waarderen.

Marmer kan misschien kil over komen, maar zorgt in combinatie met de verschillende natuurlijke materialen voor een mooi en warm contrast. Het accentueert de warmte van hout als geen ander. Daarnaast is het ook goed te matchen met metaalsoorten zoals RVS & messing. Veel mensen denken als snel aan witte marmer met een donkere aders, maar het is er net zo goed in allerlei warme tinten. Zo geeft het elk interieur een trendy uitstraling met een moderne knipoog!

Graag meer informatie ontvangen?

    Andere materialen:

    Andere stijlen:

    Andere merken: