Home / Projecten / Eiken houten keukens / Stijlvolle noten houten keuken met uitgesproken marmer

Stijlvolle noten houten keuken met uitgesproken marmer

Dat het combineren van verschillende soorten en kleuren hout goed kan rijmen, wordt in deze keuken nogmaals bewezen. Zo vormt het koele marmer bijvoorbeeld een prachtige contrast met het de warme noten houten keuken. Bovendien gaat het uitzonderlijk goed samen met het donker gebeitste eiken hout.

Het marmer is een echte blikvanger met zijn uitgesproken tekening. Door de donkere tonen in het natuursteen worden beide delen van de keuken met elkaar verbonden. Het marmer steekt prachtige af tegen het warme noten hout van de keuken, maar vormt juist een subtiel geheel met de donkere achterwand. Met andere woorden, een kloppend plaatje.

De koffienis van marmer geeft een frisse onderbreking in de grote donkere kastenwand. Het marmer springt er uit en komt helemaal tot leven in deze combinatie. De RVS ovens van Gaggenau maken het houten vlak nog iets lichter. Door te spelen met de latten structuur en panelen op de deuren ontstaat een interessant geheel waar je naar blijft kijken. Ten slotte is er nog de ingebouwde wijnkoelkast, een echte kers op de taart. Alles samen straalt de wand met al die aspecten een puur, luxueus gevoel uit.

Het noten eiland en spoeldeel voegen warmte toe aan de ruimte. Door het contrast met het koele natuursteen komt dit extra mooi naar voren. Intussen vraagt de tekening in het marmer op een subtiele manier je aandacht, zonder schreeuwerig te zijn. Doordat de verschillende structuren door de hele keuken terug komen blijft de rust behouden. Zoals de vormgeving van de panelen die zowel in de wand als lage delen hetzelfde zijn. De houten latten van de grote deuren komen weer terug in onder de bar van het eiland. Hierdoor komen de pure, natuurlijk materialen extra mooi tot hun recht. Al met al heeft de keuken een luxe uitstraling welke uitnodigt voor een fijne avond dineren met vrienden en familie.

Stijl

Materiaal

Merk