Home / Projecten / Natuursteen / Kwartsiet

Kwartsiet

Kwartsiet is misschien wel een van de mist bekende soorten natuursteen. En dat is zo ontzettend zonde! Het is namelijk een hard en compact gesteente dat goed hitte-, zuur- en krasbestendig is. Het heeft een lange levensduur en duurzame eigenschappen. Maar naast dat het dus erg gebruiksvriendelijk is, heeft het ook nog een de meest fantastische tekeningen. Het is net zo bijzonder als de mooiste marmers en sterker dan de meeste granieten. Wat ons betreft een match made in heaven.

Dit type natuursteen is, net als elke ander soort, uniek. Het biedt voor elk wat wils. Het gaat van neutrale zachte tinten tot juist uitgesproken kleurrijke designs. Hierdoor is het dus toepasbaar in elk interieur. Het aanbod in kwartsiet is wel wat minder groot dan bijvoorbeeld marmer, maar er is nog steeds voldoende keuze.

Kwartsiet zich door zijn elegante karakter en unieke adering. Toch heeft het een heel eigen look, niet ter vergelijken met andere natuurstenen. Er zijn bijvoorbeeld soorten die een hele kristallige uitstraling hebben. Wat heel een mooi effect kan hebben. Het is goed te combineren met diverse materialen. Ook sluit het mooi aan bij de verschillende stijlen. Het geeft een keuken net even die extra touch, wat zorgt voor een tijdloos en stijlvol geheel.

Niet voor niks is kwartsiet een van onze favorieten materialen. Met zijn goede eigenschappen en unieke uitstraling tilt het elk ontwerp naar een hoger niveau. Een het mooie is ook, je weet altijd dat je een uniek stuk hebt. Geen enkele plaat is hetzelfde. Dat maakt je keuken toch nog nét iets bijzonderder.

Graag meer informatie ontvangen?

    Andere materialen:

    Andere stijlen:

    Andere merken: