Home / Projecten / Eiken houten keukens / Verfijnde houten keuken met ronde vormen

Verfijnde houten keuken met ronde vormen

Rust en warmte zijn de woorden die meteen in je op komen bij deze prachtige woonboot. Dit komt in de eerste plaats door de ligging van de ark, maar de eiken houten keuken met verfijnde ronde vormen versterkt dit.

Door de mooie raampartijen voel je in de woning de connectie met de natuur. Dit gevoel mocht binnen doorgetrokken worden. Daarom is gekozen voor het gebruikt van natuurlijke materialen en zachte vormen. Er is veel hout gebruikt, maar om het geheel niet te zwaar te maken vallen de kasten in nissen. Dit zorgt ervoor dat de keuken licht en fris blijft. De ronde vormen geven de verfijnde eiken keuken een zachte uitstraling. De organische vormen zijn op een subtiele manier op verschillende manieren verwerkt. Zo heeft het eiland om te beginnen ronde hoeken. Dit komt weer terug in de hoeken van de nis bij de spoelbak en koffiehoek. Het natuurstenen werkblad in kwartsiet heeft een rond afgewerkte rand, welke weer dezelfde vorm heeft als de latjes op het eiland en de grepen. Zelfs de legplanken hebben ronde randen.

Wat extra rust geeft aan de keuken is het feit dat alle apparatuur uit het zicht is verwerkt. De kookplaat van Bora is bijvoorbeeld mooi verzonken ingebouwd. Hierdoor verdwijnt het klassieke keuken gevoel en wordt het echt onderdeel van het interieur. De keuken zit in het hart van de woning en daarom is dit juist extra mooi. In de latjes van het eiland zijn op onzichtbare wijze kasten verstopt. Zo blijft de rust behouden, maar wordt alle ruimte toch gewoon benut. Dat de keuken mooi is is belangrijk, maar het praktische moet natuurlijk niet uit het oog verloren worden.

De prachtige bar is het eerste dat je tegen komt als je de woning binnen komt. Daardoor schuif je er gemakkelijk aan. De bar loopt rondom het eiland, zodat je er gezellig met meerdere mensen aan kunt zitten. Een perfecte plek om even bij te kletsen na een lange dag.

Stijl

Materiaal

Merk