Home / Projecten / Eiken houten keukens / Modern meets retro in deze donker houten keuken met marmer

Modern meets retro in deze donker houten keuken met marmer

Zachte vormen en speelse lijnen komen samen in deze donker gebeitste eiken houten keuken met structuren van marmer. Hoewel de keuken van alle gemakken is voorzien en bestaat uit exclusieve en moderne materialen, wordt er ook een knipoog gegeven naar de stijl van vroeger. Dit is waar modern meets retro. De luxe van nu, met de zachte vormen en warme tinten van toen. De warme tinten zorgen voor een nostalgisch gevoel. Het uitgesproken marmer is een knipoog naar de hal van menig prachtig oud grachtenpand. Terwijl de luxe afwerkingen je er doen van verzekeren dat je je in een moderne en exclusieve omgeving bevindt. De luxe oven van Gaggenau en kookplaat van Bora benadrukken dit.

De subtiele vormen vind je in verschillende elementen van de keuken terug. Zo is de vorm van het keukeneiland organisch, maar door dit simplistisch te doen houdt je de minimalistische uitstraling. De ronde randen vind je terug in de natuurstenen achterwand. Maar ook in de grepen komen de subtiele afgeronde hoeken terug. Dit maakt de keuken een samenhangend geheel, zonder dat het over de top is. De houten keuken wordt met het lichte, maar uitgesproken marmer frisser. Zo wordt het totaalplaatje niet te zwaar. Hierdoor kon er met een mooie, donkere houtkleur gewerkt worden. Door zachte vormen in de keuken af te wisselen met rechte lijnen ontstaat de retro feel.

Luxe details vind je onder andere terug in het doorlopen van de tekening in de marmeren achterwand. Zelfs het geribbelde deel, wat betuigt van hoogstaand vakwerk. Maar ook in het binnenwerk van de keuken vind je de exclusiviteit. Zo is de binnenzijde ook afgewerkt met hout. Hierin wordt tevens de nostalgie teruggebracht door middel van rookglas en subtiele LED verlichting. Al met al een elegante keuken welke een warm en nostalgisch gevoel teweeg brengt.

 

Stijl

Materiaal

Merk