Home / Projecten / Eiken houten keukens / Minimalistische keuken met elegante verfijning

Minimalistische keuken met elegante verfijning

Smaakvol, minimalistisch en tijdloos: het zijn allemaal begrippen die aansluiten op deze keuken met elegante verfijning. De keukenwand is minimalistisch, vanwege het gebruik van slechts één en dezelfde lichte tint spuitwerk. Toch heeft de wand een speelse twist door het lijnenspel van de opliggende greeplijsten. Hierdoor is de wand verre van saai. Het keukenmeubel staat tegen een wand die bovendien in dezelfde kleur is afgewerkt. Het is dus helemaal ton-sur-ton. Daar is voor gekozen om deze wand als het waren te laten verdwijnen tegen de wand. De keuken staat namelijk in een prachtig, statig herenhuis. De keuken moet dit complementeren, zonder daar te veel van af te leiden.

De lichte kleur wordt gebroken door de eiken houten legplanken. Dezelfde kleur hout is gebruikt voor zowel de hoge wand als het eiland. Het lijnenspel vind je ook terug in het lattenwerk onder het eiland. Opvallend aan de keuken is het marmeren blad op het eiland. Deze loopt door als een waterval tot de grond. Hierdoor lijkt het eiland vanuit sommige oogpunten uit een blok marmer gemaakt. Kijk je echter vanuit de woonkamer, dan zie je de interessante eiken houtstructuur. De natuurlijke tinten en uitgesproken tekening van het natuursteen geven een warme en fijne sfeer aan de ruimte. De keuken krijgt extra finesse door enkele subtiele details in gepatineerd messing, zoals de Quooker kraan en de stopcontacten.

Het maatwerk is doorgetrokken naar de rest van het interieur. Zo kun je door de keukendeur een glimp opvangen van de bijkeuken die matched met de keuken. Hierin zijn dezelfde kleuren en materialen gebruikt zodat beide ruimtes naadloos in elkaar over lopen. Loop je verder door het huis dan zie je ook het gemaakte tv meubel terug. Zo ontstaat door de woning een prachtige rode draad. Met als kopstuk natuurlijk de prachtige minimalistische keuken met elegante verfijning!

Stijl

Materiaal

Merk